Szerkesztői kézikönyv

 

2018-ban Országgyűlési Választás lesz és nem VÁLASZTÁSOK! Nagyon fontos, ezért arra kérek mindenkit, hogy erre NAGYON figyeljünk oda: véletlenül sem szabad kiírni többesszámban!

Mivel vannak olyan külképviseletek, akiknél a menüsávok maximálisan ki vannak használva, egy újabb menü elhelyezése esztétikai problémákba ütközne, ott kérem azokat a menüket ideiglenesen leszedni, vagy áthelyezni akár almenüpontba, pl.: Galéria, Munkatársak, Nagyköveti köszöntő, Kapcsolatok. Ahhoz, hogy egy átlátható oldalt kapjunk pl.: a felső menüsávba 4-5 főmenüt kellene elhelyezni. Mivel ez egy átmeneti állapot, célszerű a weboldalt úgy formázni, hogy az könnyen visszaalakítható legyen.

Több pontban összeszedtem, amit létre kell hozni 2017. augusztus 31-ig, de NEM szabad láthatóvá/publikussá tenni! A határidőt figyelembe véve van idő ezt megszerkeszteni, időközben, majd érkezik az a tartalom, amit a szerkesztett oldalra ki kell helyezni, ezt a későbbiekben küldeni fogom.

 Fontos! 2017. szeptember 1-től viszont publikusnak kell lenni minden külképviseleti oldalon a választás menüknek. Ekkor már minden tartalomnak fent kell lenni! A szerkesztett oldalt a kiemelt hírek között meg kell jeleníteni! Azoknál a Külképviseleteknél ahol nagy a hírek forgalom ott figyeljünk arra, hogy hetente legalább egyszer legyen főoldalon. Minimum egy hónapon keresztül.

 

Segítség, hogyan kell kinéznie, Itt érhető el!

Miután a szerkesztéssel elkészültetek minden esetben visszajelzést kérek!

A missions.web@mfa.gov.hu címre!

 

 

 

Választási arculat elkészítése:

Figyeljetek a Követelményekre!

Menük:

 

1.Létre kell hozni egy üres oldalt/page „Országgyűlési Választás 2018” címmel.
(Erre az oldalra előreláthatólag, pár mondatot fogunk elhelyezni, amelyeknek tartalmából lesznek hivatkozások további aloldalakra, illetve csatolmányok lesznek pl.: PDF, Excel, Word)

 

2.Hozzunk létre egy fő menüt (Menü-Main menü) Új menü létrehozása „Országgyűlési Választás 2018” címmel.

Követelmény: A menünek jobb oldalon kell megjelenni. (mintha az utolsó menü lenne a sorban) Úgy kell a menüsort összeállítani, hogy az ne legyen zsúfolt max. 5 menü, ha van olyan, amit egy időre le lehet szedni akkor azt, tegyük meg. PL.: galéria, kapcsolatok.

Ehhez a menühöz hozzá kell rendelni az egyes pontban létrehozott oldalt. Ebben az esetben a megnyitás új ablakban opciót használjuk! (_blank) Segítség

 

3.Létre kell hozni az oldal középső (Quick Links) részén lévő menüsávon ugyancsak egy „Országgyűlési Választás 2018” menü pontot, ami a választási oldalra mutat.
Követelmény: jobb oldalt az utolsó legyen a sorban!

 

  1. Jobb oldalt lent a lap alján, a Facebook ablak alatt (Quick Links) menü pont létrehozása (Blokkok szerkesztése-Block Widget- Új Widget-régió, Right) ugyancsak „Országgyűlési Választás 2018” felirattal, ez a választási oldalra navigáljon.

Követelmény: jobb oldalt a lap alján legyen elhelyezve!

 

Blocks Widget:

  1. Abban az esetben, ha van Facebook, Twitter, Google+, közösségi megjelenésünk akkor minden esetben a „right” régióban jelenítsük meg, láblécben a Social Footer régióban nem kell, azt ki kell törölni, hiszen duplikálva nem esztétikus, gyakorlatilag meg semmi értelme.

 

  1. Követelmény: Facebook, Twitter, Google+ megjelenése közvetlen a Quick Links alatt jobb oldalon. Nem lehet felette semmilyen banner vagy You Tube video. Alatta lehet pl.: V4 elnökség banner, FINA Világbajnokság banner, de utána a fent említett menü (4. pont) „Országgyűlési Választás 2018”.  Ha mindenféleképpen szeretnénk videót elhelyezni a kezdőlapon, akkor mind ezek után lehetséges, de maximum 2 db.


    Letölthető tájékoztató

 

Ha segítségre van szükség, akkor Honlap szerkesztőség 2235 mellék vagy mailen a missions.web@mfa.gov.hu-n elérhető vagyok.